Wat hebben we te bieden?

37 woningen en appartementen (60- 145 ㎡) in een voormalig slotklooster vlak bij het station, elk met zijn privétuin of terras. Een grote groene gedeelde tuin, gemeenschappelijke leefruimtes (500 ㎡) voor wie wil: eetplaats, keuken, bureau, vergaderzaal, logeerkamer, wasruimte en atelier. De mogelijkheid om externe functies zoals een kantoor of B&B in het gebouw onder te brengen


Bekijk onze plannen

Er zijn 37 woningen en appartementen beschikbaar in het project. Bekijk hieronder de beschikbare units en hun plannen in detail. De nieuwbouw woningen en de appartementen worden elk in hun eigen rubriek belicht. De groene zijn nog vrij, de rode zijn verkocht, en voor de oranje is er een optie hangende.

Nieuwbouwwoningen en gerenoveerde duplexen

Woning 1-20 zijn nieuwbouw, duplexen 35-37 zijn renovatieprojecten. Wil je graag meer informatie per unit? Ga dan met je muis over de unit waarin je geïnteresseerd bent en klik op het bijhorende huisnummer voor gedetailleerde info.

Appartementen

Bij deze een overzicht van de appartementen. Klik op de unitnummers voor meer info.

Plattegrond

Onderstaand zie je nog eens de plattegrond, klik op de huisnummers voor meer info.

Overzicht beschikbare units

Bekijk hier alle nog vrije units, klik op de informatie kaartjes voor meer info.

1: Woning - halfopen

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 128.4 m2

Privétuin: 40.1 m2

2: Woning - gesloten

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 111.4 m2

Privétuin: 34.8 m2

3: Woning - gesloten

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 124.8 m2

Privétuin: 38.8 m2

4: Woning - gesloten

Slaapkamers: 4

Bewoonbare opp: 123 m2

Privétuin: 55.2 m2

5: Woning - halfopen

Slaapkamers: 4

Bewoonbare opp: 126.6 m2

Privétuin: 57.1 m2

11: Woning - halfopen

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 115.4 m2

Privétuin: 36.1 m2

15: Woning - gesloten

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 119 m2

Privétuin: 73.1 m2

16: Woning - gesloten

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 114.8 m2

Privétuin: 65.9 m2

17: Woning - gesloten

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 114.8 m2

Privétuin: 61.2 m2

20: Woning - gesloten

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 135.8 m2

Privétuin: 53.6 m2

22: Appartement +0

Slaapkamers: 1

Bewoonbare opp: 65.3 m2

Privétuin: 52.9 m2

23: Appartement +0

Slaapkamers: 1

Bewoonbare opp: 66.4 m2

Privétuin: 44.5 m2

24: Appartement +0

Slaapkamers: 2

Bewoonbare opp: 76.2 m2

Privétuin: 47.5 m2

27: Appartement +1

Slaapkamers: 1

Bewoonbare opp: 66.4 m2

Privéterras: 6.5 m2

28: Appartement +1

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 102.3 m2

Privéterras: 8.2 m2

29: Appartement +2

Slaapkamers: 2

Bewoonbare opp: 89.7 m2

Privéterras: 18.6 m2

30: Appartement +2

Slaapkamers: 1

Bewoonbare opp: 65.8 m2

Privéterras: 6.5 m2

32: Appartement +2

Slaapkamers: 2

Bewoonbare opp: 91 m2

Privéterras: 8.3 m2

33: Appartement +3

Slaapkamers: 3

Bewoonbare opp: 98.9 m2

Privéterras: 32 m2

34: Appartement +3

Slaapkamers: 1

Bewoonbare opp: 91.9 m2

Privéterras: 6.1 m2

35: Duplex +1 & +2

Slaapkamers:

Bewoonbare opp: 77 m2

Privéterras: 5 m2

Elke woning behoudt zijn individualiteit. We hebben gewerkt met een drietal type woningen, maar iedere woning heeft toch zijn eigen karakter. De breedte en diepte van de woningen verschilt wegens het terrein en er wordt gespeeld met de breedte van de ramen. In februari 2018 kiest elke unit individueel de materialen en toestellen waarmee hij wil bouwen. Welke vloeren wil je? Vloerverwarming of radiatoren? Welke badkamermeubels? Welke keuken? De privé tuin kan iedereen achteraf uiteraard ook inrichten naar behoeven.

Bij ons krijg je méer voor hetzelfde bedrag: grote tuin en terrassen, moestuin, extra lounge -en eetruimte, extra was- en plasplaats, extra bureau -en ontspanningsruimtes.

Timing

timing

Wat hebben we al achter de rug?

Wedstrijdontwerp

Via een uitgeschreven wedstrijdontwerp kwamen we in 2016 tot de keuze van onze architect. In het winnende wedstrijdontwerp worden de woningen , appartementen en het klooster met elkaar verbonden door een functionele galerij. De collectieve buitenruimte bestaat uit gezellig plein tussen de woningen, appartementen en klooster, en een natuurlijke tuin rondom de woningen. Parkeren gebeurt vooraan op de site zodat het project grotendeels autovrij, en dus bijzonder kindvriendelijk, is.

Bouwaanvraag is ingediend

De bewoners en de architect hebben de laatste hand gelegd aan de plannen voor de bouwaanvraag. Voor het bouwverlof van 2017 werd deze ingediend. Spannend!

Waarmee zijn we bezig?

Wachten op goedkeuring bouwaanvraag

Wij zijn in blijde verwachting van de goedkeuring van onze bouwaanvraag. Spannend!

Ontwerp tuin

Na de zomer van 2016 presenteerde Studio Basta het voorontwerp voor het plein en de tuin op basis van de feedback van de bewonersgroep. De hoofdlijnen uit het wedstrijdontwerp werden behouden, maar het binnenplein kreeg een andere uitstraling. Het geheel oogt zeer groen en stimuleert ongedwongen gebruik en informeel contact.
schets binnenhof
schets binnenhof

Voorontwerp woningen

De voorontwerpen van de nieuwbouwwoningen werden door de architect al opgeleverd. De toekomstige bewoners kozen allemaal een unit en bezitten een eigen plan en een eerste bestek van hun unit. Elke woning beschikt over een privétuin. Er werden verschillende typologieën ontworpen, waaruit de toekomstige instappers kunnen kiezen. Hoe vroeger men instapt, hoe meer men zijn huis nog kan aanpassen.

Voorontwerp klooster

Het bouwteam (het bewonersteam verantwoordelijk voor de bouw) ging ook samen met de architect aan de slag om een voorontwerp van het verbouwde klooster op te stellen. De keuken krijgt een mooie aansluiting met de eetruimte. Daarnaast krijgt de bureauruimte een mooie doorkijk op de eetruimte, en komt er een wasbar met veel licht en ruimtegevoel richting de tuin.

Voorontwerp appartementen

De architect is op dit moment het voorontwerp van de appartementen aan het finaliseren. Daarbij wordt samen met de toekomstige appartementsbewoners en het bouwteam gekeken voor de ideaal mogelijke inrichting van de beschikbare appartementsruimte. De bedoeling is om een heel divers pakket van kleine tot grote appartementen aan te bieden, élk met zijn eigen privé terras. Hoe vroeger men instapt, hoe meer impact men heeft op de plannen en het bouwproces. Nu al instappen is dus de boodschap.

Wat brengt de toekomst?

  • Februari 2018 wordt de akte verleden en wordt het startsein voor de werken gegeven.
  • Begin 2020 ten laatste, willen we verhuizen naar het ‘Stocktveld’.

Iets voor u?

Hoe vroeger u beslist, hoe meer keuzevrijheid en inspraak.
Meer info? Contacteer ons!
maquette
foto binnen

Onze partners

partners
We kunnen dit uiteraard niet alleen. Om een kwalitatief en duurzaam project te realiseren op een betaalbare manier heeft Stocktveld enkele goeie partners onder de arm genomen.
We kozen voor het team van architectenbureau aRCHITEC uit Wevelgem, aangevuld met landschapsbureau Studio Basta en bouwfysisch ingenieursbureau Daidalos Peutz. De bouwfirma Dumobil, gekend van villabouw en woonprojecten, zorgt voor de bouw van onze wooneenheden. Cohousing Projects werd aangenomen voor de nodige ondersteuning, coördinatie en expertise. Zij bieden Stocktveld een totaalbegeleiding doorheen het ganse proces: gaande van groepsbegeleiding, over commerciële onderhandelingen, tot financiële ondersteuning.
Deze partners helpen ons bij het ontwerpen en implementeren van het bouw - en groepsproces. De toekomstige bewoners van Stocktveld nemen wel steeds de uiteindelijke beslissingen in een consensusmodel.

Uw eigen zaak of kantoorruimte in Stocktveld?

Apotheek? Bakkerij? Horeca? Yogaruimte? Dat kan!

Het volume en de inrichting van uw werkruimte is op dit moment nog volledig in te vullen. Oppervlaktes gaan van 20 vierkante meter tot 734 vierkante meter.

Werken dichtbij huis: Dat kan!

U heeft de mogelijkheid om uw praktijkruimte te laten aansluiten op uw eigen woning. Bovendien is de aankoop van een handelsruimte met woning een goede investering voor de toekomst.

Troeven:

  • Wandelafstand tot het centrum van Tielt
  • Aansluiting op alle openbaar vervoer
  • Gelegen in een woonproject met meer dan 100 inwoners
  • Ontwikkeling van nieuwbouwprojecten op aanpalende percelen

Iets voor u?

Hoe vroeger u beslist, hoe meer keuzevrijheid er is over de positie, woning en indeling van uw werkruimte/woning. Dit kan gaan van een kleine kantoorruimte tot een volledige kloostervleugel.
Meer info? Contacteer ons!
commerciële ruimte

Van klooster tot gemeenschappelijk paviljoen

Het klooster zelf geven we een fraaie opfrisbeurt. We willen hierbij de eigenheid en pracht van het gebouw behouden, en zullen dan ook originele elementen behouden. Enkele van de ruimtes in het kloostergebouw zien we als gemeenschappelijk: ontmoetingsruimtes, bibliotheek, keuken, wasbar, werkplekken, kinderspeelruimte, logeerkamer. Iedereen die hiervan gebruik wenst te maken, kan dit.
klooster
';